Wanneer kan een auto worden uitgedeukt?

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. En wanneer dit eruit komt, kan het schade aanrichten. Dit is een dagelijks fenomeen in he verkeer. Auto’s hebben schade die gerepareerd moet worden. Dit kan serieuze schade zijn of gewoon een kleine deuk. In elk geval is er een procedure aan verbonden om te repareren. Wat is een betrouwbare auto uitdeuken offerte?

Afhankelijk van de deuk hoeft de auto niet te worden overgespoten

Indien er sprake is van een klein deukje waarbij de lak niet beschadigd is, hoeft er geen spuitwerk bij te komen kijken. Met de nodige gereedschappen kan de deuk worden weggewerkt en het kost veel tijd. Deze kleine ingreep is daarom ook vrij prijzig waardoor de meeste mensen ervoor kiezen gewoon met het deukje rond te rijden.
Op plastieke delen van de auto is een deuk eenvoudig om te verwijderen. Het plastiek is buigzamer waardoor dit soort van reparaties minder tijd in beslag nemen en soms ook zelf kunnen worden uitgevoerd met bijvoorbeeld warm water.
De bovengenoemde scenario’s zijn van toepassing bij geringe schade. Bij een zwaardere schade dient het plaatwerk vaker te worden verwijderd van het chassis van de auto. Grote delen zoals de zijpanelen, deuren en de kofferbak zijn namelijk te verwijderen. In extreme gevallen wordt de auto “total-loss”.
De kosten van het uitdeuken zijn sterk afhankelijk van de grootte van de deuk en welke methode van reparatie toegepast kan worden. Uiteraard kun je eerst terecht voor offertes bij verschillende monteurs. Doe dat altijd bij verschillende zodat je een goed beeld hebt, en minder kans hebt om opgelicht te worden. En, ben je all-risk verzekerd? Klop dan aan bij de verzekering.