Bilstein lanceert de 8215 serie schokbrekers

Bilstein is geen onbekende naam in de wereld van carstyling en autotuning en staat met name bekend om haar monotube schokbrekers. Deze worden gezien als een van de beste die momenteel verkrijgbaar zijn. Mercedes-AMG, de high performance tak van Mercedes, maakt exclusief gebruik van Bilstein schokbrekers.

De schokbrekers uit de nieuwe 8125 serie zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn dus prima geschikt voor tuners wereldwijd. Deze schokbrekers zijn ontworpen voor off-road gebruik dus zullen voornamelijk worden toegepast in terreinwagens, 4×4’s, trucks en andere voertuigen die ontworpen zijn voor het trotseren van ruig terrein. Deze schokbrekers maken het echter ook makkelijker voor sportauto’s om over een oneven en hobbelige ondergrond te scheuren.

De nieuwe Bilstein schokbrekers zijn de ultieme schokbrekers voor autofanaten die op zoek zijn naar een all-terrain upgrade met een hoge mate van aanpasbaarheid. Zowel het 46mm als het 60mm ontwerp is voorzien van een schroefdraadhuls en een dubbele schroefset waardoor deze schokbrekers ideaal zijn om nauwkeurig de veerdruk en de hoogte van de auto in te stellen. Een extern reservoir met een hoge temperatuur zorgt ervoor dat de schokbrekers goed bestand zijn tegen oververhitting en de fading-vrije prestaties die kenmerkend zijn voor de monotube technologie van het merk.

Verder heeft Bilstein met de 8125 serie gekozen voor een inductie-geharde zuigerstang, een drievoudig, hittebestendig verzegelingsysteem en onderdelen die vervaardigd zijn van machinaal bewerkte billets van de allerhoogste kwaliteit. Dankzij deze eigenschappen maken deze schokbrekers hun reputatie als meest duurzame keuze op de markt meer dan waar.

Als je dus op zoek bent naar een set schokbrekers die onder iedere mogelijke omstandigheden optimaal presteren, dan zijn de nieuwe 8125 Bilstein schokbrekers een uitstekende keus. Maar ook wanneer je minder exotische eisen stelt aan je schokbrekers kan Bilstein jou van dienst zijn. Hieronder volgt een kort overzicht van andere Bilstein schokbrekers.

Bilstein B4 Serie | Voor luxeauto’s

De schokbrekers uit de Bilstein B4 serie bieden dezelfde OEM-kwaliteit en stabiliteit die je doorgaans vindt in high-end luxeauto’s. Voor deze serie wordt er zowel gebruik gemaakt van de monotube en de twintube technologie en deze schokbrekers bieden dan ook optimaal rijcomfort voor een economische prijs.

Top schokdempers!

Bilstein B6 Serie | Voor personenauto’s

De Bilstein B6 Serie is ontworpen voor personenauto’s en zorgen voor een verbeterde controle van de wagen op de weg en meer rijcomfort. De pluspunten welke deze schokbrekers onderscheiden van de alternatieven zijn de extra grip, langere levensduur en betere prestaties. De schokbrekers hebben vrijwel geen nadelen en zorgen keer op keer voor een zorgeloos ritje.

Bilstein 4600 Serie | Voor bestelwagens en SUV’s

De schokbrekers uit de Bilstein 4600 serie zijn speciaal ontworpen voor bestelwagens, SUV’s en soortgelijke voertuigen. De onderdelen zorgen voor meer stabiliteit en maken het mogelijk voor deze wagens om van het gebruikelijke pad af te gaan. De Bilstein 4600 schokdempers zijn een standaard onderdeel van busjes en SUV’s van onder andere General Motors en Toyota.